Rabu, 30 Disember 2009

Dalam lingkaran tekanan perasaan!

OK. minggu ni adalah minggu pertama aku start kelas n aku balik semula ke rumah sewa aku. alhamdulillah..termasuk hari ni, hampir iga hari berlalu. semuanya ok. namun, kusangka panas sampai ke petang, hujan juga ditengah hari.memang betol2 tengah hari la hujan nye tu.siap petir.kilat.

sejurus pulang dari kelas kol 1, aku sempat rehat. tapi, baru nak lelap mata sbb penat, kedengaran la SEGEROMBOLAN manusia yg senget menunggang motosikal yang punya bunyi sangat membingitkan!pada awal nya, sekali, kemudian 2 kali...kemudian berkali kali.ok!stop it lah!!!aku nak tido!!

ok..x pe.jijie baik!huhu...

after isyak, aku ingat aman damai la kat sini.again!dorang buat balik..memekak!aduh...aku dah x mampu nak kate per dah!!serious!!aku dah semakin tekanan!!aku hanya mampu amek bantal tekup telinga.tapi still dengar bunyi2 yang x sedap tu!ok..serious.aku dah macam orang tekanan perasaan!kalaulah aku dpat motor motor mamat tu...mau aku bakar..x pon bomkan je.senang!!!mengganggu ketenteraman orang!!

Ya Allah.bantulah hamba mu ini Ya Allah. ..

Ahad, 27 Disember 2009

CANDID PHOTO CONTEST

wink..lately ni aku sangat rajin menjoinkan diri ngan contest-contest yang ada..especially picture contest..cam best la palk..:P..so..info pasal contest ni leh dapat kat page ini.

my candid picture: -


okeh..bout this picture..ia sememangnya candid kerana tujuan asal ni amek...sbb nak amek gmbar gadis di blakang tu!!!grrrr...apepon..gmbr aku tetiber jadik yang utama..:P..smart la gak..hehe..ni time kat Bali..best wo..tgh sewonok tgk org ka pntai..tu yg khusuk tu.

Jumaat, 25 Disember 2009

syukur alhamdulillah...

semalam, secara rasminye aku telah mengetahui pointer aku pada sem lepas melalui portel rasmi univercity aku. syukur alhamdulillah kerana pointer aku agak meningkat. walaupun bukan dean list, tp aku rasa nak nangis bila tengok result aku. nangis gembira. result tu diluar jangkaan aku.

sebelum dapat result lagik, awal-awal dah ku beritahu pada mama aku jikalau result sem ini terok. terlebih dulu aku mohon maaf pada mama. bayangkan carry mark aku hanya separuh sahaja n ada dua subjek yg carry mark aku teruk..berbekalkan carry mark yg teruk tu, manalah nak dapat pointer yang bagus. tp kata mamaku, "x pe adik. adik dah buat yg terbaik. n insyaAllah, mama doakan keputusan anak mama."

sangat terharu aku dengan kata-kata mama. mama sangat memahami anak-anaknya terutama dalam pembelajran. mama tidak akan marah jika kami gagal. tetapi mama akan bagi nasihat yg akan buatkan hati kami adik beradik rasa untuk terus maju ke hadapan. sesungguhnya beliau lah mama terhebat di muka bumi ini. dulu, berkaitan pelajaran aku lebih suka untuk berkongsi dengan ayah.tapi tu dulu. sebelum ayah pergi. sekarang, mamalah tempat aku khabarkan segalanya tentang pelajaran. susahnya subjek tu, garangnya lecturer tu, baiknya lecturer tu.suma pada mama.

isnin nanti, bermulalah sem terakhir aku bergelar seorang pelajar diploma. sebab tu aku sangat risau dengan pointer sem lepas. aku ada target yang perlu dicapai untuk menyambung pelajaran ke peringkat degree. dengan keputusan semalam, aku harap aku berjaya menyambung pengajian aku ke peringkat degree.

aku harap, sem terakhir ni tidak mengecewakan aku. :).aku mahu yang terbaik buat diri aku n keluarga. aku nak mama aku happy. aku x nak mama aku rasa sedih, aku x nak tgk mama aku susah.

Jumaat, 18 Disember 2009

BLACK & WHITE PHOTO Contest

:)..ni first contest aku sepanjang bergelar blogger :).x kire la ape contest pon.this is the first time ok.:D..cam ne lei tejebak??memule terbace kat blog MR.T.bace punye bace..oklah..cam biase..tp entah kenapa...more than three times i took a look at it..pelik kan??:D..(bukan tergoda ngan muke MR.T ok )..next..i try to click on the link yg die bagik..:)..cik ezzan..

okeh..jum la membanyakkan penyertaan.:)..join this sbb nak carik pengalaman....:)..



-mencari jalan kebenaran-
okeys..ni picture time kat putrajaya..wut time??er..around 8.18 in the morning..huhu..apa lah yang aku carik kt sane??actually time nei aku gi anta akak aku gi interview kat sane..so, aku x tau nak gi mane lpas anta die..dah la aku sensorang.n this picture capture sendiri ok..

Rabu, 16 Disember 2009

tau maksud sabar x???

actually, kejadian ni jadi pagi tadi.,kisahnya bermula kat wisma negeri,melaka.aku dengan patuhnya mengikut arahan mama aku gi amek borang jawatan kosong untuk akak ipar aku n akak aku.

setibanya disana, terperanjat beruk aku sbb ramai sangat umat manusia kat situ.penuh satu floor. so, aku pun dengan slamber masok la memana line yang kaunter buka jam 8.45pg.ok..then..org strat tolak tolak. dah macam ada jualan murah la plak!

memandang kan pagi tu aku bangun dengan hati yang senang n gumbira, so aku x adalah memarah org.!:)..senyum beb.tp dah strt panas!

jam 9.30 pagi, dapat la aku 2 ketul borang kosong.ok.puas ati.so, nak keluar la dari umat manusia yang masih membanjiri floor tu.

x sampai 2 langkah aku bergerak, ada lah sorang minah ni telah menSPOILKAN mood aku.memang cam saje je carik pasal kan?ada ke patut die tolak belakang aku sangat sangat kuat??seb baik aku x tersembam jatuh.perh..kalo x mau malu aku kat situ.

dan kerana itu jugaklah mulut aku pon tetibe macam petir."eh akak..reti sabar x??yang tolak tolak nie pesal???"muka dah ala ala singa dah.pastu aku sambung lagik.."bawak bawak lah besabar.jgn nak nolak nolak!!"

aku rase suara aku time tu sgt lah tinggi.huhu..malu kot minah tu..lantak pi lah..yg pasti..after aku sembur die..trus die x tolak aku dah..good rite???:D

so, pada korang-korang, jgn la jadik cam minah tu. orang lain pon nak cepat gak.bukan kita jer.hormatilah, org lain.:)

Isnin, 14 Disember 2009

bola sepak sukan sea...

wah..aku sgt teruja ok!
tahniah buat skuad bola sepak malaysia under 23 sbb berjaya kalahkan Laos (3-1)
serious..aku tgk perlawanan nei.
ngan mama aku ok!!!hehe
so, malaysia akan berentap ngan vientnm plak lepas nie..
again..
mampukah pasukan malaysia berjaya???
korang rase??
aku ttp nak puji skuad nei berbanding skuad senior kebangsaan..
jahat x aku??hehe
anyway..setiap org punye pandangan berbeza..:D
to skuad bola sepak MAS under 23 -->selamat berjaya n keep it up ur good work!

Khamis, 3 Disember 2009

c.h.e.n.T.A

Chen.Ta.
ada apa dengan ChentA??
entah.tapi
kadang kala, aku rasa chenta itu tak penting
dia datang waktu kita x perlukan die.
dia pergi bile kita perlukan dia.
kenapa jadi macam tu?
aku tiada jawapan untuk itu
chenta mampu buat emosi kita terganggu
benarkah??
entah.itu sekadar apa yang aku rasa
tapi, cintakah aku kat dia?
soalan apakah itu??
aku sendiri x ada jawapan
cinta dan sayang adalah dua perkara yang berbeza.
terlalu banyak definasi cinta dalam dunia ini.
terlalu banyak juga definasi sayang dalam dunia ini.
cinta = LOVE
SAYANG = ?bukankah LOVE jugak?
maka, apa bezanya cinta dan sayang?
korang ada jawapan?
silakan..
untuk apa chenta pada mereka JiJie!!!
hentikanlah!!itu semua hanya bersifat sementara!
c.i.n.t.a lah pada penciptamu..
mencintaiNYA adalah perkara terbaik dalam hidup.

-->kenapa perlu untuk aku meneruskan sesuatu yang belum pasti?lupakan dia jijie!

Isnin, 30 November 2009

the TWILIGHT saga new MOON!


wah!!believe it or not..

aku dah gi tgk THE TWILIGHT SAGA NEW MOON!!!!

damn!!best gileeeeerrrrrr!!

ok.hilang busan aku sekejap

serious..aku sgt suke cerite ni since twilight yg first!

haish..sape x tegode vampire handsome..baik..

pastu...wolf pon hndsome..baik..macho!!

wah..kalo aku tu..dah pening wat pilihan!

arh..it just a dreming ok!!

serious..aku rase cm aku plak dlm cerite tu..grr...

how funny..ish ish..

nway..aku sarankan korang tgk...:D

Ahad, 29 November 2009

k.e.b.o.s.a.n.a.n

~~~~jijie dalam kebosanan!!~~~~

*** ;( ***

Sabtu, 21 November 2009

cuti pon ada assignment?

assignment??
jap..jap..bkn ker aku dah start cuti sem???
eh???
subjek literasi komputer???
ape tu??
grrrrrrrrr
nei sume abg aku nye pasai...
:(
die nye assignment.
aku lak kene wat..
ceit..
ni la bile org-org tue sambung belajar
PJJ!!
cehhhh!!!!


Selasa, 17 November 2009

F.i.L.e.M

Wah..sgt heppy..habis exam sudah..maka tamatlah sem 5 aku..so..another 1 sem..tamat la proses pembelajaran aku..:)..yerp..merdeka!!:D

okeh..even dah merdeka..aku still kempunan nak tgk cerita cerita nei..


A christmas carol

Jennifer's body


Pisau cukur

2012


Adui..ader sesape nak teman aku pi tgk sume pilem2 diatas???huhuhu...nampak gayenye...gi tgk sensorng la aku..:D..mcm biase..tguuuu....sabr yek jiji..:(

Ahad, 8 November 2009

Final ExaM..

anotherthreemorepaper
selasakhamisjumaat
kemudian
HOORAY!!!!
doakankejayaanaku
akuwisaunganduapaperyanglast
subjectyangsangatdahsyat
machinedesigndanfluidpower
hadoi
takper
JiJiEboleh!!!
-merangkak x korang baca??-

Selasa, 3 November 2009

S.0.m.E. 1

Someone..
yg selama nie aku x pernah realize ape yg die buat...

someone drove me home sbb x bagik aku balik sndri...
someone x call n x msg aku sbb die nak lupekan aku..
someone tipu aku sbb x nak aku tingglkan die..
someone yg x penah serious...
someone yang always buat aku laugh..
someone yg buat aku fikir aku x layak utk die sbb someone sgt diffrnt darik aku..
someone yg buat aku pndang rendah pada diri sndri sbb someone sgt bagus..
someone yg buat aku senang dgn die ...

semuanya someone...
n aku x pernah terduga someone tu wat cam tu semata utk aku...:)

Ahad, 1 November 2009

tripl3t Baby...

ari ahad lepas, ibu aku (yakni makcik aku) ader wat kenduri kawen anak perempuan dia. alhamdulillah. semmua nya berjlan dn lancar. cume aku x pat nak tlg sgt sbb arini aku ader paper final so kene la study. ok..nak jadikkan cerita, aku ni dok je dlm bilik..yg aku x lei thn..aku terharu sgt tgk seorang ibu menjage 3 org anak kembarnya..KEMBAR 3 BEB...diulang!! KEMBAR 3! serious...seorang ibu mmpu jage 3 org anak..tp 3 org anak??mmpu x jadik seorng ibu???harap2..anak2 nie nnti mmpu lah..:)

ok..back to the story..kembar 3 ni...anak buah kesygan aku..sHAYANGGG SGT!!!damn much! so.tgh dok study..memula..yg abg nangis...ok..aku tlg mama die..cian die..dah abg senyap..adik lak nangis..haish..dah tu..tetiger nangis..haru gak aku. aku x lei bayang if aku kat tmpt mama dorng. silap-silap..ngan aku aku sekali nangis..:D...

nama mereka adalah : yang pertama - nur arisya
yang kedua - mohd akil ramadhan ( sempena kelahiran bln ramadhan)
yang ketiga - nur anisya


Nilah anak buah kesayanag CIK IJI..:P..risya, nisya n akil.




nie time dorng dlm pantang lagik..weh best wo..dpt stroller kembar from ACIK IJI (aku) n UMMI (akak aku)..:D

Khamis, 29 Oktober 2009

nape?

k
k e
k e m
k e m a
k e m a l
k e m a l a
k e m a l a s
k e m a l a s a
k e m a l a s a n
k e m a l a s a
k e m a l a s
k e m a l a
k e m a l
k e m a
k e m
k e
k

Khamis, 22 Oktober 2009

Forever mine???

If you want something badly, let it go.
If its come back to you, then it's going to be yours forever.
If it doesn't, then it's never going to be yours.
-that the fate-

Selasa, 20 Oktober 2009

21 thinngs girls do not realize about guys...is it true????

i just got this article from my friends in myspace..i just wonder is it true???so..im here to know ur responds...:)...

You HAVE to read all of them and if you don't your going to come across with problems in your relationship for the next month!

1) Guys may be flirting around all day, but before they go to sleep, they always think about the girl they truly care about....
2) Guys are more emotional then you think, if they loved you at one point, it'll take them a lot longer then you think to let you go, and it hurts every second that they try.
3) Guys go crazy over a girl's smile(:
4) A guy who likes you wants to be the only guy you talk to.
5) Giving a guy a hanging message like "You know what?..uh...nevermind.." would make him jump to a conclusion that is far from what you are thinking. And he'll assume he did something wrong and he'll obsess about it trying to figure it out.
6) If a guy tells you about his problems, he just needs someone to listen to him. You don't need to give advice.
7) A usual act that proves that the guy likes you is when he teases you.
8) GUYS LOVE YOU MORE THEN YOU LOVE THEM!!!
9) Guys use words like hot or cute to describe girls. They rarely use beautiful or gorgeous. If a guy uses that, he loves you or likes you a whole heck of a lot.
10)If the guy does something stupid in front of the girl, he will think about it for the next couple days or until the next time he spends time with the girl.
11)If a guy looks unusually calm and laid back, he's probably faking it and he is really thinking about something
12) When a guy says he is going crazy about the girl, he really is
Guys rarely say that
13)When a guy asks you to leave him alone, he's just actually saying, "Please come and listen to me
14)If a guy starts to talk seriously, listen to him. It doesn't happen that often, so when it does, you know something's up.
15) When a guy looks at you for longer than a second, he's definitely thinking something.
16) Guys really think that girls are strange and have unpredictable decisions and are MAD confusing but somehow are drawn even more to them
17)A guy would give the world to be able to read a girl's mind for a day.
18)No guy can handle all his problems on his own.
He's just too stubborn to admit it

19)NOT ALL GUYS ARE RUDE!!!
Just because ONE is RUDE doesnt mean he represents ALL of them
20)WHEN A GUY SACRIFICES HIS SLEEP AND HEALTH JUST TO TALK TO YOU, HE REALLY LIKES YOU AND WANTS TO BE WITH YOU AS MUCH AS POSSIBLE
21)Even if you dump a guy months ago and he loved you he probably still does and if he had one wish it would be you to come back into his life

hahaha...klakar pon ade article ie..tp..yg aku nak tau..benarkah article nie??Ape komen korANG??

Sabtu, 17 Oktober 2009

selalu mengalah - seventeen =(

Lirik Lagu Seventeen - Selalu Mengalah

Jelaskan Padaku Isi Hatimu

Seberapa Besar Kau Yakin Padaku

Untuk Tetap Bisa Bertahan Denganku

Menjaga Cinta Ini

Pertengkaran Yang Terjadi

Seperti Semua Salahku

Mengapa Selalu Aku Yang Mengalah

Tak Pernahkah Kau Berfikir

Sedikit Tentang Hatiku

Mengapa Ku Yang Harus Selalu Mengalah

Pantaskah Hatiku Masih Bisa Bersamamu





Isnin, 12 Oktober 2009

Konklusi kpd spekulasi....

mencari konklusi dlm kesamaran

tp utk apa??

sudah samar..nampakkah penghujungnya?

hanya mereka yg bermata celik berhati terbuka akan jmpa.

tak pernah terurai segala spekulasi

malah menjadi tanda tanya kapada ramai org

kenapa?mengapa?bila?bagaimana?

itulah yg sibuk diperkatekan dek org

untuk ape terus bersembunyi di balik bayang-bayang?

untuk ape menyorokkan tgn yg telah membaling batu kepada org?

untuk ape semua itu??

keseronokan kah yg kau carik??

jika benar..hentikanlah!!!

jgn kau hidup bertopengkan pengkhianat!

jgn kau hidup berlandaskan nafsu!

jgn kau sesekali merosakkan ape yg telah ade di hadapan kau!

sesungguhnya..bersyukurlah kau dgn kehidupan hari ini....

Jari aku...

Jari aku??aduhai...sedey aku..minggu lepas baru je aku bace blog MR FHAD..entry pasal jari die tesepit kat pintu kereta..tup tup...semalam..jari aku plak tersepit pintu kereta...hais...sakit siot..al-kisahnya bermula time aku balik umah mama aku..sesampai je sana, aku nak tutup pintu kereta...tah cmner..aku lei plak pegag pintu tu..n tanpa aku sedar aku tutup je pintu tu..aku lei plak tengok pintu kereta n pikir..nape pintu kereta aku x rapat?walhal...jari aku time tu dah pon tersepit..lepas je beberapa saat..baru lah aku rase..jari aku macam sakit kan..baru aku sedar...rupe rupenye..pintu x rapat sebab jari aku tesepit!!sengal!!!asal aku sangat LAMPI???haish...tp nak wat cm ne??x kan aku nak nangis kot???malu siot...dah la depan rumah aku tengah ramai org...grrrrr...so aku pon cover cun sambil pegang jari aku yg sakit tu masok dlm rumah mama. sampai dalam rumah, sepatah haram aku x cakap ape. aku senyap. terus duduk kat sofa. tahan skit nei. then, baru aku bukak mulut.

aku : mama nak kuar x??(muke time nie memang x lei blah)

mama : nak la. jap. mama salin baju.

mama aku pon masok la bilik die..tetibe die kuar again pi ruang tamu..mama aku pandang aku..huhu..then..aku pon ckp la kat mama aku...

aku : mama..adik nak bitau..(suara dah start begetar)..jari adik tesepit....


lpas je ku bitau nie...mengucap panjang mama aku...aku pon ape lagik...air mate kuar x hengat...sakit doh..serious...MR FHAD..jiji dah rase ape yg MR Fhad rase...cume x la seterok mr fhad...x tewok pon..bedenyut gak la...dah jari aku nie dok tegak je...jari tengah plak tu yg kene...hahaha..

Jumaat, 4 September 2009

al-fatihah...

4/9/56 - seorang kanak-kanak lelaki dilahirkan. diberi nama darwis bin sidi. beliau dibesarkan di sg rambai melaka dalam sebuah keluarga yg kekurangan. tidak menamatkan pelajarn di peringkt univct kerana kesempitan wang.beliau kemudiannye bekerja dan mngutamakan keluarganya.

4/11/1982 - beliau telah berkahwin dengan seorang gadis bernama puteh bt othman.

5/10/1983 - mereka dikurniakan cahaya mata pertama yang diberi nama mohd firdaus bin darwis.

29/8/1986 - mereka sekali lagi dikurniakan cahaya mata perempuan yng diberi nama nor faaizah bt darwis.
tiga tahun kemudian

20/8/1989 - sekali lagi mereka dikurniakan seorang bayi perempuan yang diberi nama nor fazielah bt darwis. mereka hidup dalam sebuah keluarga yang bahagia.

tettapi ajal maut ditangan TUHAN.


18/8/2006 - darwis bin sidi telah pun menghembuskan nafas terakhirnya di hospital pantai ayerkeroh. (al-fatihah).

18/8/2009 - 3 tahun arwah pergi meninggalkan dunia fana dan family tercinta

dan hari ini

4/9/2009 - spatutnya arwah meraikan ulangtahun kelahirannya yang ke-53 thn.

darwis bin sidi - my lovely late father
puteh binti othman - my beloved mama
mohd firdaus bin darwis - my big brother
nor faaizah bt darwis - my big sister

Sabtu, 29 Ogos 2009

S.A.Y.a.n.G.

gadis : saye sayang kamu. sayang sangat-sangat. kamu??

jejaka : sayang kamu jugak. =)

di hati si gadis tersenyum."mungkin inilah kebahagian yang aku tunggu selepas pnt aku bersabar".

Isnin, 24 Ogos 2009

hepi birthday JiJiE...


wah...sangat terharu!!

sayang-sayang ku...korang memang best! serious. x penah pon aku bajet korang akan celeb aku. da la mlm tu penuh dgn kekusutn di otak. sadis..byk prob tetiber korang celeb.. huhu.




muke terkejut!

6 donut from big apple with 20 cndles.huhuhu.jenuh nak tiup.

to : SITI AISYAH SAFUAN, TENGKU AHMAD DZILKARNAIN and Font sizeZULHANIFF, thanks for celebr me. JIJI x kan lupe our memory especially memory yg ni. =)



FRIEND 4 ever!!


sayang korang sangat2.!!





Khamis, 6 Ogos 2009

AMAZing!!

12 : 34 : 56 - 07/08/09

123456789

this will never happend in our life again!

c.E.r.i.A

besh nye kalau hidup ini SECERIA air buah ini

sewonoknya berkawan kalau sume member SEMeRIAH air buah n

bahagia nye perhubungan kalau BERWARNA-WARNI mcm air buah ni.

TAPI.

ini kan dunia.

mana ada kehidupan yang

SECERIA, SEMERIAH dan BERWARNA-WARNI


mcm air buah nie.

Jumaat, 31 Julai 2009

H.1.N.1. = UTeM kuarantin

wah..sgt rindu same ini blog..ape nak kater. umah sewa aku enggak ada nternet.huhu
ok.back to our topic..H1N1. berkuatkuasa 31.7.09 jam 8pg - 9.08.09, dimaklumkan bahawa UTeM dikuarantin bagi virus H1N1. dengan ini, sesi pembelajarn ditangguhkan sementara waktu.
kalau x salah aku, 3 org++ student UTeM +ve H1N1. while 50++ org UTeM telah dikuarantin kerana terdpt kesan2 h1n1.

Jumaat, 10 Julai 2009

K.e.n.A.p.A?

untuk apa mengharapkan pada yang x sudi?

gadis : jika satu hari nanti, saya sayang awak lebih dari seorang kawan. macam mane?

jejaka : buang perasaan itu jauh-jauh. jangan pernah ada perasaan itu.

hidup ini memang macam-macam. x pernah lekang dengan masalah. hidup ini umpama satu teater "Kehidupan" . yang DI ATAS pengarahnya. dunia adalah pentasnya dan kita manusia adalah pelakonnya.

hari ini kite dipertemukan dengan si dia.
tapi belum tentu si dia itu dipertemukan untuk kita.
hari ini kita tersenyum bila si dia mengambil berat tentang kita.
tapi belum tentu si dia itu mengambil berat hanya pada kita seorang.

Khamis, 4 Jun 2009

perGi - aiZat

LOVE THIS SONG A LOT. dunno y.such a beautiful song with a nice lyric.:)


video

Sayu terpisah

hikayat indah kini hanya tinggal sejarah

berhembus angin rindu

begitu nyamannya terhidu wangian kasihmu

hujan lebat mencurah kini

bagaikan tiada henti

kaulah laguku kau irama terindah

tak lagi kudengari

kau pergi.. pergi..sepi tanpa kata

terdiam dan kaku tak daya kau kulupa

apa pun kata mereka

biarkan kenangan berbunga di ranting usia

SaYa raSa...

banyak perkara dalam otak nie yang saye rase x puas ati. yang saye rasa saye nak kan pendpt korang.banyak juga perkara yang saye rase nak kongsi ngan sume org. sharing is caring.antaranye, saye rase :

  • saye seorang yang gemok.(betol la kan)
  • saya sgt rindu pada SITI AISYA BINTI SAFUAN
  • kehidupan ini sgt membosankan jika kite tidak punye sahabat utk bercerita, kite tidak punye family utk berkasih syg.
  • saye perlukan pakar pemakanan utk jage pemakanan harian saye
  • menghargai diri sendiri adalah perkara terbaik dlm hidup ini
  • sume org pon mahukan kemewahan dlm hidup walaupon mereka tahu kemewahan itu tidak bolei dibawa ke mati.
  • wanita hari ini lebih cenderung utk menjadi pemimpian melebihi kecenderungan org lelaki hari ini.
  • pemandu-pemandu di penang sgt tidak sayangkn kereta mereka kerana most of them sgt tidak sopan dlm pemanduan.
  • perokok-perokok tegar di malaysia harus dikenakan tindakan yg lebih bert agar mereka berhenti merokok.mereka bukan sekadar merosakkan organ-organ mereka.malah lebih buruk, orang-orang disekeliling mereka turut mendapat bahananya.
  • saya sayang dia! tp dia x penah kot syg sye mcm saye syg dia.:(

saya tidak rase ape yg saye rase itu sume betol pada pandangan korang.itu sekadar ape yg saye rase.setiap org punye rase sendiri.aish.kan senang kalo ckp..in my opinion..hehehe..

Isnin, 18 Mei 2009

RAHSIA SOLAT


Niat Sembahyang - Sebenarnya memeliharakan taubat kita dari dunia dan akhirat

Berdiri Betul - Fadilatnya ketika mati dapat meluaskan tempat kita didalam kubur

Takbiratul Ihram - Fadilatnya sebagai pelita yang menerangi kita didalam kubur

Fatihah - Sebagai pakaian yang indah-indah didalam kubur

Rukuk - Sebagai tikar kita didalam kubur

Iktidal - Akan memberi minuman air dari telaga al-kautsar ketika didalam kubur

Sujud - Memagar kita ketika menyeberangi titian sirotul mustaqim

Duduk Antara Dua Sujud - Akan menaung panji-panji nabi kita didalam kubur

Duduk Antara Dua Sujud (akhir) - Menjadi kenderaan ketika kita dipadang masyar

Tahiyat Akhir - Sebagai penjawab bagi setiap soalan yang dikemukakan oleh mungkar dan nangkir didalam kubur

Selawat Nabi - Sebagai pendinding api neraka didalam kubur

Salam - Memelihara kita didalam kubur

Tertib - Akan pertemuan kita dengan Allah

SEMBAHYANG LAH KAMU SEBELUM KAMU DISEMBAHYANGKAN

Jumaat, 15 Mei 2009

pRaKTiKaL

holla..alam praktikal ku dah bermula....dah 3 minggu...
well...tmpt praktikal tu x la mntap mane...
ST POWER SDN BHD
-metal stamping-
huhuhu..elaun pon dpt...x jauh sgt dari uamh...alhamdulillah....

Selasa, 21 April 2009

heppy BirThdaY ai$Ya Ku Syg

HEPI BIRTHDAY to SITI AISYAH BINTI SAFUAN..:)...
to mr fendy - sorry x hajak..bkn sengaje ma..:P...lagipon celeb kt kfc jer..:)
to ms aisya - selamat hari ulangtahun kelahiran yg ke-20...kamu sudah tue dr saye..:P
semoge hidup kamu diberkati..n dpt pkwe yg *****....hehehe...phm sndrii..:P
n harap nda hepi on that day..:)..tu je termmpu..:P
COSTING!!hahaha







er..mcm gmbr aksi terlmpau lak..:P

Rabu, 15 April 2009

Tru3 friEnDShiP

"Life without friendship is like the sun without the sun"
*
Once in the lifetime
u find a friend
who touch not only ur heart
but also ur soul
*
Once in the lifetime
u discover someone
who stands besides u
not over u
*
Once in the lifetime
u are lucky
u find someone
as i have found u
*
Very special people
we can be ourselves with
talk with,laugh with
hope with and believe with
TRUE FRIENDSHIP

waRGA eMaS??

Sanggup kah kamu...untuk jadik warga EMAS universiti sendiri??
aish...msti x sanggup kan??
bayangkan jika :-

diploma - Uni A (dah 3 tahun)
degree - Uni A ( + 3 tahun lagi )
master - Uni A ( + 2 tahun )

wah!!! 8o....7 tahun dok UNIVERSITI yg same...grr...
tu x sambung PHD..kalo sambung???
dpt x rasenye korang2 bayangkan?cmne la perasaan insan yg cmtu kan??
mesti staf2 kat UNI tu pon dah busan tgk muke die...ngeh ngehh..
so..sanggup ke korng jadik cm tu???ish ishh..sian org2 cm tu
dah nasib badan..huhu...based on true story...

Selasa, 14 April 2009

JangAN TegUr...

haish..ku ingat best sgt..upeye biase je..x la seram sgt..cume aksi tekejut-tekejut byk sgt.tu yg nmpk mcm seram..jalan cite pon longgr..nyesal lak tgkkk!!haish...



erk??tgk PONTI ANAK REMAJA lagik best kot..:P

ngeh ngeh..

jum jum..

nak tgk A CNFSSN OF A SHOPAHOLICK..huhu

Rabu, 8 April 2009

GanU TriP..


last week which is 3-5 april, we went to trggnu. trip yg ok pade aku.sbb ganu hujan.so x byk jalan.nie mama bawak ke ganu semate mate nak bwak aku gi masjid kristal..wah..sgt terharu jugak..:).


menuju ke jalan yg benar. :) (such a beautiful mosque actually)


dah macm nak angkt nikah je sis..:P




beloved mama n mak

shopping time...mama n menntu same je kaki shopping..hehe

berBeSkaL

seriously mmg sewonok.tpkan, bnda ni dah beminggu-minggu dah lepas.huhu..x pe x pe...kami sgt teruje dpt nek beskal..aish..mcm kanak2 riang..:)




adekah die sedang berfikir yg die sedang bawak BMX??jgn buat aksi sudah

wah!!!hepi sungguh hati "ku".men kejar2 u...


TRANSFORM.....




menG0NG kamU!!!!!!!

tgh syok-syok chatting...
tibe-tibe ....
**********
"my lov3" call...(my mum la)
*********
adik...motor kamu accident...bla bla bla bla n bla...
oh..satu kenyataan yg dahsat tahap GABAN!!!
apekah???
:((..
bkn skali..bkn 2 kali...mahupn 3 kali...
motor ku syg...sgt sedih berite yg ku terime
********
hei kau!!!
mengong kau!!!
x reti nak syukur ker ha??
x kenang dek untung!!!
pe punye manusia kau ini????
mengong!!
SGT MENGONG!!!

(ya ALLAH..ampunkan dosa hambamu ini..amin)

k.E.p.3.L.i.K.a.n

kepelikan???
yeap..mau nyer x pelik...
pergi kampus induk (DT)..kul 11.00 mlm..
haish...sungguh menyeramkn...
balik dari saner kol 1 pg..huwaaaa..
wat per???
kes itu sis HARYANI mau jmper lectrr...
mau siap itu slide PSM..:P...
nway..thanks sbb ajak..
sbb..dpt tgk DT yg cntik dimlm hari
pesan lectrr : jgn jdik mcm dorng...hehehe :D

Selasa, 24 Mac 2009

graDuaTi0n - viTaMin C

And so we talked all night about the rest of our lives
Where we're gonna be when we turn 25
I keep thinking times will never change
Keep on thinking things will always be the same
But when we leave this year we won't be coming back
No more hanging out cause we're on a different track
And if you got something that you need to say
You better say it right now cause you don't have another day
Cause we're moving on and we can't slow down
These memories are playing like a film without sound
And I keep thinking of that night in June
I didn't know much of love
But it came too soon
And there was me and you
And then we got real blue
Stay at home talking on the telephone
and we would get so excited
and we'd get so scared
Laughing at ourselves thinking life's not fair
And this is how it feels
[1] - As we go on
We remember
All the times we
had together
And as our lives change
Come Whatever
We will still be
Friends Forever
So if we get the big jobs
And we make the big money
When we look back now
Will our jokes still be funny?
Will we still remember everything we learned in school?
Still be trying to break every single rule
Will little brainy Bobby be the stockbroker man?
Can Heather find a job that won't interfere with her tan?
I keep, keep thinking that it's not goodbye
Keep on thinking it's a time to fly
And this is how it feels
We will still be friends forever
Will we think about tomorrow like we think about now?
Can we survive it out there?
Can we make it somehow (somehow)?
I guess I thought that this would never end
And suddenly it's like we're women and men
Will the past be a shadow that will follow us 'round?
Will these memories fade when I leave this town
I keep, keep thinking that it's not goodbye (it's not goodbye)
Keep on thinking it's a time to fly

Isnin, 23 Mac 2009

HaTiku riAnG dapAT JalaN JLN

eskim orange mmg best..



alien...hahahaha...


siapakah geranannye itu??






huhu..mekase again to ABG FENDY because bawak aku gi jenjalan..:P.



Selasa, 17 Mac 2009

m3sSy daY

imagine....
got all of this task on last week n dis week...
what will u do..if u r in my situation???

QUALITY COTROL
tutorial 6 , 7 , 8 need to submit dis week
projeck (next week)
study case 1, 2 (next week )
assigntmnt 2 , 3 (dis week but submit already)..cept la kunun
lab report 5 (next week)

huhuhu...ony 2 credits for dis subject...gilak arh...task that she gave us...dah mcm 5 credit hour..huhuhu...ni baru QUALITY CONTROL...apekah??die ingat sem ni kami amek subjek ni je ke????????????????????????subject 3 credit pon lepak lagik..grrr

Isnin, 16 Mac 2009

SukA suKi sUKa HaTi


wahh....sgt sewonok....kuar mlm..enjoy2...ronggeng ronggeng...nengok lampu2..wah..teruja...:)..thanks to ABG FENDY...cos sudi jadik driver i.hehe..ala..die baik ati bersebab je tu..huk huk..(maap yer..terkutuk)..nway..on taht nite, gue sgt la hepi..freedom sgt otak nei..lately ni disbb kan dah bingung..sampai la tekeluar satu equation darik otak aku...





[asgmnt + tutorial + lab report + project = jiwe kacau + otak bingung]




ABG FENDY n ???eh..tu bukan aku..hahhaha




nie baru aku..huhuhu...wajah kegembiraan




kegembiraan terselah.dah lame x jalan2 mlm la katerkan..bz..:p...




Liga sofbol...




ops..14/3/09 = sabtu...well.on dat day...aku kene attend liga sofbol..at first...rase risau gak sbb x tau sgt rules sofbol..but then...ive fun there..sewonok gile beb...huhuhu...my team....5 lelaki n 4 gadis yg cumel...sume perlawann kami menang...6 - 0, 4 - 2 , 4 - 1.....wah..kami mmg hebat...utk every sessn..aku ader sumbang kan 1 mata...hehe..semangat gile..at the end.."KAMI LAH JUARA...."wahhh..bangga gilakk....

gaya seorang pemain PRO...hehehe




KAMI JUARA!!! :P