Isnin, 12 Oktober 2009

Jari aku...

Jari aku??aduhai...sedey aku..minggu lepas baru je aku bace blog MR FHAD..entry pasal jari die tesepit kat pintu kereta..tup tup...semalam..jari aku plak tersepit pintu kereta...hais...sakit siot..al-kisahnya bermula time aku balik umah mama aku..sesampai je sana, aku nak tutup pintu kereta...tah cmner..aku lei plak pegag pintu tu..n tanpa aku sedar aku tutup je pintu tu..aku lei plak tengok pintu kereta n pikir..nape pintu kereta aku x rapat?walhal...jari aku time tu dah pon tersepit..lepas je beberapa saat..baru lah aku rase..jari aku macam sakit kan..baru aku sedar...rupe rupenye..pintu x rapat sebab jari aku tesepit!!sengal!!!asal aku sangat LAMPI???haish...tp nak wat cm ne??x kan aku nak nangis kot???malu siot...dah la depan rumah aku tengah ramai org...grrrrr...so aku pon cover cun sambil pegang jari aku yg sakit tu masok dlm rumah mama. sampai dalam rumah, sepatah haram aku x cakap ape. aku senyap. terus duduk kat sofa. tahan skit nei. then, baru aku bukak mulut.

aku : mama nak kuar x??(muke time nie memang x lei blah)

mama : nak la. jap. mama salin baju.

mama aku pon masok la bilik die..tetibe die kuar again pi ruang tamu..mama aku pandang aku..huhu..then..aku pon ckp la kat mama aku...

aku : mama..adik nak bitau..(suara dah start begetar)..jari adik tesepit....


lpas je ku bitau nie...mengucap panjang mama aku...aku pon ape lagik...air mate kuar x hengat...sakit doh..serious...MR FHAD..jiji dah rase ape yg MR Fhad rase...cume x la seterok mr fhad...x tewok pon..bedenyut gak la...dah jari aku nie dok tegak je...jari tengah plak tu yg kene...hahaha..

2 ulasan:

fhad berkata...

lahhhh jijie.. jari bgus plak tu kene.. sowie x komen entry ni.. coz dalam link list fhad ur entry x update.. igt xde entry baru.. hampes.. teruk gak tu jari kamu.. da g klinik lom? merah siot cam kene air panas je.. saye dah ngilu da ni.. hehe

JieJie berkata...

oh..x pe la fhad...:)..trok??x la setewok fhad..lagik byk drh dlm kuku tu....x gi klinik..mama letk minyak gamat..in case kalo bedenyut sgt2..baru gi klinik..hahaha..merah??tu r...time llpas je kene lagik tewok...rase nak meraong pon ader...haha..ngilu lgik tgk fhad nyer jari