Rabu, 30 Disember 2009

Dalam lingkaran tekanan perasaan!

OK. minggu ni adalah minggu pertama aku start kelas n aku balik semula ke rumah sewa aku. alhamdulillah..termasuk hari ni, hampir iga hari berlalu. semuanya ok. namun, kusangka panas sampai ke petang, hujan juga ditengah hari.memang betol2 tengah hari la hujan nye tu.siap petir.kilat.

sejurus pulang dari kelas kol 1, aku sempat rehat. tapi, baru nak lelap mata sbb penat, kedengaran la SEGEROMBOLAN manusia yg senget menunggang motosikal yang punya bunyi sangat membingitkan!pada awal nya, sekali, kemudian 2 kali...kemudian berkali kali.ok!stop it lah!!!aku nak tido!!

ok..x pe.jijie baik!huhu...

after isyak, aku ingat aman damai la kat sini.again!dorang buat balik..memekak!aduh...aku dah x mampu nak kate per dah!!serious!!aku dah semakin tekanan!!aku hanya mampu amek bantal tekup telinga.tapi still dengar bunyi2 yang x sedap tu!ok..serious.aku dah macam orang tekanan perasaan!kalaulah aku dpat motor motor mamat tu...mau aku bakar..x pon bomkan je.senang!!!mengganggu ketenteraman orang!!

Ya Allah.bantulah hamba mu ini Ya Allah. ..

9 ulasan:

QisTina berkata...

sabar2.
jie jie kan bdk baekk.
:P

dorayakiii ツ berkata...

saba jiji saba. huu

syaf berkata...

hahah sabar jie...nape jie x hambat ngan penyapu ataw ewport polis jerk....heheh
sabar ler

Ms.Independant berkata...

Keja ngan parang je jiejie!!!!

JieJie berkata...

qis n munie --> yey..jijie mmg penyabar..:P

syaf --> gr...nak hmbt ngan penyapu cm x elok..:P..polis???mmg rase nak call je time tu..tp kalo polis msti byk soal..nak namela..tulah nielah..mlas..:P

farah --> hahaha..parng€???bahaye tu..silap2 jijie yg kene parang..:P

Kuwe berkata...

kalau takutkan ombak.jangn berumah ditepi pantai.


sekian terima kasih.

Azrai Ahmad Zamri berkata...

salam ziarah..
yurp, ley rep0rt polis kalu ada kes2 cam 2..
bukan di0rg tahu pun..
p0lis pun tak kan nak mam Gaji but jew

JieJie berkata...

mr kuwe --> x berumah tepi pantai pon ade gk yg kene tsunami..x gitu>??

azrai --> tu lah..tgk la..dalam mase seminggu..still cm tu..mmg wat report ar..mane leh tahan..huhuhu

Tanpa Nama berkata...

Renungilah firman ALLAH Taala:
Ertinya:
Maka bersabarlah kamu dengan sabar yang baik.:
Al-Ma'arij-5

Ada ketikanya kamu tertanya-tanya di dalam hatimu,
apakah keindahan yang terdapat di dalam sifat sabar itu?
Ia adalah keindahan jiwa yang tenang dan reda kepada
ALLAH...yang meyakini bahawa ia tidak memiliki sedikitpun
kekuatan...kerana segala sesuatunya berada di tangan
ALLAH...DIA pemilik segala sesuatu dan selainnya adalah
milikNya. Makhluk tidak mampu menolak dengan apa yang
telah ditentukan ALLAH.Dengan itu hati menjadi sabar,
tenang tanpa berkeluh kesah,bersedih apatah lagi bersu-
sah hati.

Bersabar atas kejadian yang menimpa itu indah
Sabar bermanfaat bagi kaum yang ditimpa kepedihan
Sabar sebagai sandaran ketika ditimpa musibah
Bila kamu ditimpa kesusahan sepanjang waktu

Manusia yang sabar akan dipenuhi keperluannya
Dia menuju pintu kebahagian
Kebaikan ada dalam kesabaran
Kesabaran pasti membuahkan hasil pahala



--
Jangan menampal dunia
dengan mengoyakkan akhirat.

Janganlah menjadi begitu masin..
sehingga orang meludahmu..
Dan janganlah pula berlaku
terlampau manis, sehingga
mereka menelan dirimu
begitu saja...

Have a unique character like salt
its presence is not felt but its
absence makes things tasteless.