Isnin, 23 Januari 2012

welcome 2012

entri kali ni memang outdated. o_0 . dah dekat sebulan dah kemasukan tahun baru 2012. aku baru nak update blog. bukan disengajakan. banyak aral melintang end of 2011 sampai la masuk 2012.

*******
seminggu sebelum 1.1.2012. time ni cuti study week. niat hati cuti nak study. lain pulak jadi nya. aku kene sakit perut sampai x larat nak bangun. time ni, nenek aku dah memang ade kat spital besar melaka. so, sedara mara semua pun ramai la kat rumah. hari first aku kene sakit perut, aki gi emergency room kat spital. die bagik aku 3 injection. subhanallah. sakit nye. balik tu, perut aku still tak ok jugak. sampai la petang esoknya. aku gi lagik klinik. die bagik plak injection kat punggong. ohmai.nak nanges. still tak ok. sob sob. masuk hari ketiga, aku masih telentang atas katil. tahan sakit. so, mama aku call abang aku kat ofice, directly bawak aku gi spital pantai. tup tup, on da spot doctor suruh masuk ward..T_T ..injection injection dan injection..sian aku..3 hari kat sane dah cukup buat otak aku benak. segalanya pon terbatas. after test, aku sakit sebab gastrik + poisoning. sepatutnya doctor nak tahan aku lagik sehari, tapi aku dah x sanggup. +aku belom study satu hape pon utk final exam aku. aku keluar wad petang 31/12/2011.

disebabkan aku masuk wad, mama n along cancel trip solo aku ke utara. maka, burn la tiket train aku dari kl-ipoh n tiket bas aku dari kedah-mlk.. T_T sedihhhhhhhhhhhhhhhhh... arh. lupekan. sob sob

4 hari after keluar wad, which was 4.1.2012, aku start final exam. tu first paper. dengan keadaan aku yang tak berapa stabil lagik, aku jawab exam pun tah hape hape. makanya, hari kemudian kemudian tu, memang aku struggle untuk next next paper. tapi hareemmmm. lecturer kejam! soalan bukan main banyak. jalan kerja panjang. markah 3..4..amenda nye tu??siot! sakit hati. ok.habis dah pon final. aku habis 17.1.2012.

after habis final, 19hb aku gi meronggeng ke shah alam pulak. 3 hari aku ke sana. banyak la hasil nye. kunun nak shopping. hampess. skali kene senggogot tahap gaban. T_T. dok rumah je la citernye.
balik dari s.a 21.1...esok nye tu, pagi 22.1, aku n family gerak gi port dickson pulak. saje picnic. bawak anak buah mandi laut. kasik die burn sikit..kasik die rase main panas sikit. ni kene panas je sikit.."mama..hot..hot.." rase nak lempang je laju-laju bile die kate gitu. x padan umor baru 2 tahun. haigooo..

ok. ni story aku sepanjang end of 2011 n awal 2012 yang menyebabkan aku x sempat nak update entri ni.

9 ulasan:

Bulat berkata...

Blogwalking.... interesting blog..therefore i follow u... hehe bole kite share travel tips in future nnti! www.baitijannatijamilah.blogspot.com

langkah kaki.. berkata...

bulat - thanks for following me..insyaAllah.. nnti saye jenguk awak balik

fatt berkata...

sakit rupanya...byk betul kena inject..kesian jie. harap2 markah exam tak effect....takpelah, trip tu kansel mgkin ada hikmahnya...mgkin pasni dpt pegi lagi jauh, manalah tau kan! :)

langkah kaki.. berkata...

sis fatt - insyaAllah. so far x la effect sgt..tp still pointer jatuh sikit. but its ok.. :) yerp yerp. ade hikmah jugak x gi trip tu. sbb on da day trip tu..jie kene sakit balik.. sob sob.

cEritA kU berkata...

always jaga kesihatan.kali kedua masuk pantai kan.last at 4year ago.

langkah kaki.. berkata...

erk? last 5 years kot..but bkn pantai...putra speacialist.. pantai ni first time..=)..n insyaAllah.. i jage kesihtn

cEritA kU berkata...

ha`ah kat putra.dah ingat semula :) 5 thn.lama dah.cepat masa berlalu :)
u tgh masuk program diet or lawan diet dgn sister u? ;p

langkah kaki.. berkata...

err....err..... i x diet kot dah..T_T. berat pon mcm x nak turun. malas dah.. T_T

eza berkata...

dye nak ckp cikza hot hot. hahaha. :D