Sabtu, 12 November 2011

hari yang banyak dugaan nya.

semalam memang hari yang tak berapa nak enak barangkali.dari melaka, aku bergerak ke kluang felda kahang) untuk attend kenduri kawen kawan. pergi dengan mama n akak aku. as usual la. aku drive. balik tu baru akak aku drive after hujan lebat nauzubillah. aku x pakai spek. x nampak sangat. tapi honestly, hari ni sangat banyak obstacle.

1. bermula dari aku gerak nak ke kluang dari cheng melaka, aku stuck in jam sebab ade pokok tumbang. kene patah balik. dengan kereta-kereta yang tak reti adab main pusing sedap hati abah dorang.

2. naik je highway, start hujan selebat lebatnya. highway mlk-johor memang banyak dengan lori yang laju-laju. so, kereta banyak kali la macam nak membuang sebab lori-lori ni laju-laju yg amat.

3. naik je tol ayerhitam, nak ke felda kahang tu, bukan main jauh. tgk dalam map dokek yo..T_T adoi..tertipu den. sampai risau ingat dah sesat. sob sob

4. sampai umah orang kawen, nasib aku pakai wedges. so, kaki x kene lecak. haha. sian akak aku pakai kasut flat. kasot ade tambahan warna u.

5. makan punye makan, sekali ade mamat encem dok sebelah makan. aku punye khusyuk makan sekali isi ayam terbang kat seluar mamat tu. Oww MAI GODDDD!! aku rase nak menyorok bawak meja weh!! malu x yah cakap lah kan. wuuwuu.

6. balik dari umah orang kawen tu, kat pekan kluang, kereta aku involde in small accident. T_T. first time kereta aku accdnt. aiseh.. orang langgar bontot kereta. pecah la jugak bawah bonet aku tu. sengal. dah langgar. x mau bayar. pelempang nak? dekat sejam delay kat situ baru nak kasik duit. dengan hujan nye lagik non stop..sob sob. dugaan sungguh.

7. sampai melaka dah kol 6ptg++. gile lah kan. penat okes.penat dah melampau, kunun nak study, terbabas tido tak hengat dunia. kuikui.

dengan segala obstacle semalam, aku rase letih yang amat. T_T. tapi fun after everything even sedih sikit-sikit. =D

4 ulasan:

cEritA kU berkata...

yg no 5 dpt msk list top ten :)

langkah kaki.. berkata...

hahaha..tu paling terok sbnrnye..rase nak lari dari situ.T_T

fatt berkata...

pas ayam terpelanting kat dia..camne reaksi dia? melatah ke tak? klu melatah nmpknya kena kansel buat laki. confirm gayah takpun nyah. hahaha

langkah kaki.. berkata...

haha. muke cool. sakan org mintak maaf. die just said..eh..x pe..jgn risau. =).... malu tapi at da same time..melting. keh keh. *gedik*