Rabu, 12 Mei 2010

kabel aku x sebesar peha.

fenomena dunia hari ini. majoriti kalau nak kerja, kena ader kabel sebesar peha. tu pon blom tentu dpt. kalo boleh kabel nak lagik besar lah dari peha baru dapat. sungguh aku x paham. kalau macam tu, apa function nya ada temuduga sana sini??sedangkan orang lain senang senaang jer dapat masuk even temuduga macam GAMPANG?
buat temuduga banyak-banyak kali. kunun nak tapis. heh. sandiwara pihak atasan. memamng bijak.
bile dapat pegang jawatan yg diminta, mula buat onar. suka bercakap mcm tin kosong. ni la akibat masok jalan yg salah. mcm mane company nak OK?
malaysia menawarkan 10 000 kekosongan jawatan.. tp masih lagik ramai yg x dapat kerja.
negeri sekian menawarkan beribu jawatan kosong. tapi??hakikatnya??? anak jati negeri sekian sedikit pon tidak diendah untuk jawatan yg beribu. kelakar..masih boleh kate anak-anak muda x nak bekerja. mungkin ya.segelintir.tp bukan semua.
inilah fenomena mencarik kerja hari ini. macam-macam ragam. so, bertawakkal la wahai rakan-rakan andai anda antara yang tergolong dalam mereka yg tertindas.
kepada yang mengikut jalan pintas, hidup ini umpama roda. ari ni anda diatas dengan pantas nya. maka ari esok anda akan berada di bawah dengan pantasnya jugak.

5 ulasan:

Kuwe berkata...

Banyak kabel PILC sekarang dah ditukar kepada XLPE. Dia lebih kalis terhadap serapan air terhadap kabel. Mengurangkan electrical losses. Kat mana tadi?

Fendy berkata...

pointer ok, english ok, knowledge ada, insyallah boleh dapat kerja. aku dapat kerja pun tak pakai kabel. kabel jobstreet je. hehe. positif ok

cEritA kU berkata...

just positif think.maybe application job with cable did`t get but who know yg kat atas lagit tue dah sediakan kite kerja yg terbaik dari gune cable.

JieJie berkata...

kuwe - haha...aku pakai kabel tepon je..pilc tu hape???haish..

fendy - sbb tu ku kate majoriti...jobstreet mmg ok..sbb aku sndri dah tgk fenomena nie..kesian kat org2 yg kene...list interview ape sume dah tinggi..sekali kene cantas sdp2 ngan korg berkabel..bkn sekali 2..:D

ijam - huhuhu...+ve dah..sbb tu i said..tawakkal je if dah mintak kerja..

Sharinginfoz berkata...

nak buat macam mana kan dah ceritanya macam tu sekarang

Dah Dapat Sijil Gatsby