Isnin, 29 Mac 2010

precious moment C'TNUE.

SEKOLAH MENENGAH

form 1 - minggu pertama aku di smk MUNSHI AbDULLAH,mlk. ambil aliran agama. so kene duduk hostel. ye la. dolu-dolu cita-cita nak jadik ustazah. tapi dah x suka duduk hostel tu, aku keluar..


mingu 2 - SMK TUN TEJA, mlk. aku masuk sekolah ni pon kejap sahaje..sbb aku x suke sekolah campur lelaki perempuan.errr..


minggu 3 - SMK TINGGI PEREMPUAN MLK...bermula la aku di sini...sampai aku tingkatan 3.

byk aku belajar disini. erti persahabatan sejati. sampai harini. 7 org .aku x kan pernah lupa korang... sume pon berjaya..alhamdulillah. yang sedihnya, dulu jalan raya cukup 8 orang termasuk aku. tapi bermula raya akan datang..kami tinggal berenam. lagi 2 di oversea. sedih bila pikir selalu.


PMR - turut membanggakan..alhamdulillah..:D


form 4 - 5...aku berpindah ker SM SAINS SERI PUTERI, kl..woo. setengah tahun aku homesick. adeh . naseb baik aku x sempat keluar darik situ. tetiap minggu parents aku dtg jenguk aku..gile bahagia dok sana..yang best nye sana..time outing..jauh perjalanann kami.. tempat wajib. THE MALL n SOGO. jauh sikit..mid valley..tu pon senyap2..jauh lagik KLCC..gile panjang langkah aku nei.:D..kat seseri aku blajar erti berdikari..ye ker?? tp tekanan belajar sgt susah kat sini..:(. serious. time kat seseri la aku jadik sygggg sgt kat sekolah..n semangat berkawan tu tinggi..:D.semangat kesukanan, sema semangat lah ada. sekolah nei bab disiplin mmg tiptop. tp, alhamdulillah, aku x pernah kantoi buat hal.:D. nak hidup kena pandai. biasalah. aku ni kan muka skema. terlalu banyak yang best tentang sekolah ni. yang aku sangat x tahan bile bangun subuh jam 5 pagi untuk kelas EST. grrrr. selain yang best, time aku kat sekolah ni jugak ayah aku pergi untuk selamanya. sedih. sangat sedih. tp, tu semua kerja Tuhan. aku hanya mampu mendoakan yg terbaik buat arwah.Al-fatihah. dalam tekanan yang aku hadapi, aku tetap meneruskan hari-hari aku yang lain macam biasa. cuma adakala aku sugul. thanks pada semua dormate aku..classmate aku, HOUSEmate aku..banyak support aku..aku sayang korang..EPIDENDRIUM N ESPECIALLY EPI3..aku rindu korang. 4HELPILIA.byk memori disitu n 5GASTISIA. terima kasih bantu aku. x lupa cikgu zurina banyak bantu n support aku selepas arwah ayah aku pergi..


spm - even aku dalam tekanan kerana arwah ayah pergi waktu aku dah nak SPM, aku try capai target yang aku janji pada arwah. aku sedih sebab arwah x sempat tgk result aku. alhamdulillah. maybe x sehebat rakan-rakan aku yang lain. tapi aku x regret sbb aku dah try sehabis baik.:)



7 ulasan:

erna berkata...

awwwwwwwwh. nak nangis baca.
gedik la jijik.

JieJie berkata...

bibik..awat nak nangis plak??:D
aik..i x gedik ok..:D

dr.jie berkata...

wah... gee pon penah sekolah seminggu kat satu sekolah tuh..eh 3 hari jerk...salam perkenalan...

JieJie berkata...

sekolah mane gee??ngeee..byk kot sekolah kat atas tu..:D

mira arifin berkata...

terharu..huhuhu..nak join konvoi raya jugak....huhhuuhhuu....

QisTina berkata...

huhu..jgn disebut pasal raya..
sedihhhh..
miss u guys so much.
=)

JieJie berkata...

mira n qis..bubye dear...:D