Selasa, 16 Mac 2010

Precious Moment...

Cuti Sekolah dah mula. haish. seronok nya kalau aku masih sekolah. zaman sekolah adalah zaman yang paling best untuk aku. tu la kenangan paling berharga untuk aku. banyak jugak sebab musabab napa aku kata zaman sekolah zaman pling best dan berharga. :). selain tu jugak..bile cuti sekolah jer, family aku akan ada vacation trip. even dlm malaysia pon aku sangat teruja. tp skang..sume dah besar..jarang-jrang sikit la ader vacation.nak2 tinggal aku je yang belajar. huhu


TADIKA

aku kenal tadika umur 5 tahun. aku tadika pantai,PD. time ni gi tadika pon pakai skirt lagik.fuiyooo..:D.tiap pagi mama aku pon akan bz sbb nak ikat rambut aku macam2 pesen..skang kalo aku wat gitu..agak2 comel x??:D
fully english. hahaha.cikgu nye pon mat sallehkn.. best. kecik-kecik mama ayah aku dah pentingkan english untuk anak2 dia. tadika tu best. n yang penting, kenangan kat situ yang aku x boleh lupa sampai ari ni adalah....mulut aku terkoyak terkena paku.huhu..tu petanda budak degil. sampai arini aku x pernah lupa kejadian tu.

masuk 6tahun, aku pindah tadika AL-ABIM, melaka. ni aku baik. sbb gi skul pakai baju kurung n tudung..;)..baiknye..anak sapa la ni..time nei..dah x der pesen2 rambut..huhu..yg ader botol air mcm2 bentuk..:D


SEKOLAH RENDAH

darjah 1 -6..s.k SACRED HEART ,mlk..GIRL SKUL...tp sebelah girl skul boy skul..haha..time rehat je, mesti ramai bertenggek kat tepi tingkap kelas aku. sebab apa?pi usha jantan-jantn ganteng di sebelah..:D.. tp aku x termasok yer. best nye skul tu sbb sume perayaan cina india portugis kristian n islam kami akan cuti.good friday pun kami cuti..gile best punye skul.:D..mesti korang jeles kan?:D
dok skul ni aku x pernah dpt no 1. haha. no aku sume ujung2. malu gak ar. tapi aku tetap berada dalam kelas no1. :D.gile bangga .hehe..so, bile nak dpt no kedudukan, aku x yah risau sbb aku mmg dah tau aku dpt no ape.:P
time kat skul ni. aku aktif. sukan la, persatuan la, memacam la..pertandingan bercerita pon aku sebok nak masok..hehe..menang wo.sbb tu skang ni byk jer cerita aku..:D
seingat aku..dari darjah 1 sampai 6..tetiap ari aku bawak bekal..pandai gile aku saving..hehe..so.aku jarang2 la gi kantin..bkn ape..aku ni malas nak bejalan2..:D..kalo ajak sopping sewonok la aku...

UPSR -alhamdulillah..membanggakan..:D
p/s - eh..cukup la kot..ader mase sambung lagik..lupe plak ader kerja x siap..hehee..

8 ulasan:

syaf berkata...

HAHAH AYOO...jie dah buat uncle terimbaw zaman kecik2 plak...
zaman skolah, ade pertandingan sajak lah, mcm2 ...kekeke klakar jerk ingat kene beratur tiap2 pagi

JieJie berkata...

hahaha..beratur n senyap..kalo x..amek name..:P...
alamak..jijie x masok pertandingan sajak..kalo masok kompem kalah..:D

Muniey berkata...

mase dkat seseri xnak cite ke?

JieJie berkata...

muniey..tu nnti dulu..hahaha..terlupa kerja belambak...:D

Kuwe berkata...

tengah terbayang lilah diri tegak nyanyi lagu negaraku.

terbayang lilah minum susu dekat tadika.

heh. pergi toilet sendiri ke teman teman?

JieJie berkata...

weh..cumel weh aku dolu2..:D
minum susu kat tadika??sorry la ikhwan ismail..aku x main la susu lembu nei..x mcm ko..sbb tu perangai macam lombu..haish..
aku susu ibu.sbb tu anak mama ni bayek.:D
toilet sndri meh..:D

hans berkata...

hahahaha
itu memang betul2 precious moment

JieJie berkata...

:D...biasa la itu..rase nak pulang ke zaman tu semula