Jumaat, 19 Julai 2013

*my new life*

sounds nice rite? =) well, its all about me. how my life going totally change due to my age. eh. ye ker? =)

ok. since dah tamat degree, banyak benda dah berubah dalam life aku. pertama sekali, aku dah pun start kerja. well, rezeki aku perhaps. aku menganggur hanya untuk 1 minggu. then, aku di offer kerja selepas interview di kilang ke 2. alhamdulillah.

selepas 2 minggu bekerja, aku dapat offer letter for master. alhamdulillah. rezeki bulan ramadhan. agak susah untuk aku nak handle mungkin. tapi, aku ade family yang aku boleh harapkan untuk support aku bile aku kelaut dan hampir lemas. insyaAllah.

life kerja aku sendiri macam-macam karenah. ye lah. aku kerja sebagai minah kilang je. pegi kerja pon pakai jeans je dengan t-shirt or blouse. aku bukan macam orang-orang lain yang ada degree. pergi kerja. kemas. berseluar slack. kemeja. berbaju kurung. =) mungkin rezeki aku sekadar minah kilang. oklah tu. asal dekat dengan mama aku n kerja nya halal. hari-hari gi kerja bawak bekal. lagi seronok. duet aku pon save. =D

master aku bakal bermula bulan 9 nanti. insyaAllah. kalau x der aral melintang patah, aku cube untuk habiskan dalam mase 1 tahun setengah. aku x sanggup nak berlama-lama. tapi seriously, aku hampir jadi warga emas UTeM. apa tidaknya. dari diploma, sambung ke degree, dan sekarang, sambung master, semuanya di situ. huhu. rasa-rasa layak x kalau aku apply lecturer nanti lepas habis master? haha. sile jangan perasan. =D

oklah. aku nak bersiap untuk gi kerja. shift malam harini. minah kilang kan. kene ikut tuntutan kilang. da~~

-xoxo-

8 ulasan:

Azizan Zolkipli berkata...

Hah, dah mula kerja ? Ok, sila belanja Wakjan sate kambing di duit gaji yang mula2 *ngeee ...

langkah kaki.. berkata...

wak jan : yer wakjan..dah mule kerja.. insyaAllah..kalau wakjan ade di melaka..btau saye. ade rezki, dapat lah. =D tapi mana nak dapat satay kambing???

iezaty taty berkata...

Alhamdulilah..dh keje..takpe,mule2 dr bwh dlu..sok lusa jd pegawai plak..mane tau jd lecturer trus bile bis master nanti.ameen. tk cr k :)

zon berkata...

alhamdulillah cik jijie dh dapat keje, offer master plak tu.... pergh pergh pergh... jeles nihhh... silalah bagi diriku kata-kata semangat nak sambung study.......hehehhe
neway, tahniah!! semoga dapat membahagi masa dan tenaga dgn sebaik mungkin. pasti boleh la!!

...miSS fAi... berkata...

komen di atas itu adalah kak fai, bukak gune email ofis, huwaaa...

langkah kaki.. berkata...

kak taty : alhamdulillah.amin..doakan saye ye kak. rindu ngan akak. =)insyaAllah. kalau ade rezki saya..=)

kak pai : alamak. saye bukan orng yang layak nak bagik kata2 semangat. ni pon secara x sengaja terbuat dual mode. keje + blaja. perancangan kite lain. yg Allah rancangkan lain. =) adv. kak pai dah keje lama. ade + - kan kan.. =) nway..thanks kak pai. doakan saye mampu. insyaAllah

_aiza_ berkata...

yooo...giler ah..keje dah..master pon nak mule dah ...tahniah!!!!!bile mau belanje? 1st pay...hahaha

Mazlin k berkata...

Jiji...ni k.maz..nak nombor faaizah..da lost contact ngan dia..