Selasa, 2 Oktober 2012

Zakaria Masdari

*entry dipakse-harap tiada salah faham*

terlebih dulu aku nak cakap entry kali ni tiada unsur yang aku nak show off die sebagai kawan aku. tapi, die sendiri yang mintak di show off kan. *mamat perahsan*

************

serba sedikit pasal mamat nie. nama die leman zakaria masdari. asal gombak. kerja kat umw corporation. umo 24. bajet muda. perasan macho. suke main badminton n bola. lagik suke dengan climb. yela. climber malaysia kan...*tangan di dada mata keatas* . dia jugak seornag ustaz. ha??? yer ker?? err...and die juga jugak photograper. dan juga model. semua dia lah. gile kuase! =D

kan dah kate. bajet *****

ehem. ustaz leman

nampak x? photograper + model. 

ehem. orang hebat kan~~~


ok. this guy aku kenal sebelum aku start praktikal lagi. first time aku jumpe die, dekat kursus level 1 wall climbing yang dianjurkan KeReX. first time jumpe, to be honest, aku kecut perut jugak. tengok die marah budak. nak2 dia marah si mia. heh. dalam hati aku "eh mamat nie. bajet bagus je. sian minah tu kene marah". dah la si mia tu jenis luruss. haih. aku tau die kawan si faridzi. besties la kunun. kan. tapi, peel die, masyaAllah. macam nak lempang jer. time kat sini aku x pernah la tegur die. x brani.

second time aku jumpe mamat ni dekat wall utem. time ni aku turun wall and ade anep skali. mamat ni datang  situ atas sebab nak tgk wall kot. entah. aku pon x ingt. lost memory. lame dah. dari situ, aku start tegor die. walaupun hakikatnye aku x suke tengok mamat nie sebab muke die menakutkan aku. tapi aku gigih jugak tanye nama die. =D. dah tanye nama die, die boleh tipu nama die kat aku. harem!

G : err..nama ape yerk?
Z : saye leman.
G : leman?? serious? nama penuh apa?
Z : sulaiman bin ....*maap. lupe. yang pasti nama bapak die lagik modern*
G : wah. name bapak lagik up to date dari nama anak.

terus mamat ni pandang aku buat muke serious. ok. x nak cakap dah. belagok benor gaye nye mamat nei!!! malas aku nak tanye2 lagik. heh! lepas dari tu, aku x penah dengar dah pasal dia. tiba2, aku dapat tau die rapat ngan si E. keh keh. oklah. tu je lah aku dengar pasal die.

seee...ive told ya... die memang suke nama leman! 

selang bape bulan tu...aku start apply tempat praktikal. time nak send tu, aku bitau kat si E yang aku nak apply tmpat prktikal. tp x brani. trus dia cakap, try la tanye mamat nie. er...aku x brani. so, aku mintak si E yang tanyekan. heh! skali mamat ni soh aku contact trus kat die. alaaaaaa. takut.. lpas tu, aku cntct la die. btau, nak apply sane. so, nak mintak die bagik pada H.R. die setuju. alhamdulillah.so, tu start aku berhutnag budi kat die.

then, 2 minggu after apply, aku trus dapat result. tekejut beruk oi! laju beno. alhamdulillah. rezeki memihak aku. tapi, aku pening, sbb, x der tempat tinggal. patut aku tinggal ngan mmber aku kat s.a... tapi, adik lelaki die yang study kat N.Y balik cuti. terus aku jadi segan. makanya, misi mencari rumah sewa bermula. dan pada masa sama, aku terpakse mintak tolong mamat ni lagi sekali. kot kotlah kalau terjumpe rumah sewa. tp bukan lah soh cari satu2. cume kalau2 jalan2 then ternampak, btau lah aku. at last, die jumpe. dekat ngan rumah die. housemate die punye tunang. heee..alhamdulillah. again, die tolong aku lagik.. uwaaa. dah segan dah. *tulah. dulu kau kutuk die. sobs sobss*

mula lah hari first day aku untuk praktikal. part ni memang aku sakit hati. dah la aku kene daftar masuk kol 8 pg! die boleh x sedarkan diri!!!! last2 aku sampai kat opis admin kol 8.20pg. sampai kak eifa yang handle training student siap call aku. hampess. tp, paling best, tgk die kene bebel dengan ofismate sbb lambat. haha! padan muke! maka, mula lah hari2 aku di sana. so, boleh kate, selalu lah jugak pergi dan balik kerja aku gi ngan die naik kereta aku. dah la nak kene kejut die pagi2 sebab aku x nak lambat masuk ofis. tu pon satu hal. kejut kalau senang x per. bekali kali call!!!!!!!!!! huhhhhh. seksa. kalau dah lambat sgt, aku msg pergi dulu. heee. paling senang time bulan pose. awalll je mamat ni bangun. aku nak gi kerja pon awallll jer. call pagi2 pon sekali jer. haha. bagus2.

time bulan pose, balik kerja aku terus gi bazar ngan mamat ni. die suke buli aku! die akan round satu bazar tu sebanyak 2 3 kali baru beli. x ker rase nak lempang tu?? last2, bile x tau nak beli apa, baru lah sebok nak tanye aku ape ptt die beli. heee. jawapan senang lah akan aku bagik. tu. kedai yg bedekatan lah kan. :P hari2 gi bazar sebab dapo aku rosak. so, mmg x lei nak masak. tepakse lah shopping d bazar. hee. dalam puase ni jugak kereta aku banyak buat hal. first, kereta aku tayar bocor. bekali kali lah jugak mamat ni gi pump. 2 minggu after tu baru aku beotlkan. second, bateri kereta aku kong. mmg x leh start. ape lagik. tepaksa la die menolak. sorang2 while kau dlm kereta. =(. sorry. aku dah soh die mitnak tlg org. tp die xnak. haih.

aku selalu balik mlk naik bus. so, yang jadi mangsa untuk anta aku gi stesen bus adalah mamat nie. :D sorry. banyak sangat dah ni nyusahkan. tapi, terpakse. nak wat cm ne? =) so, bile balik dr mlk ke s.a pon,aku naik bus, tepakse lah jugak die amek aku. tapi, untunglah kan. boleh order lauk2 best kat mama aku. mama aku pon layankannn. bukan sebab ape. cume, mama pikir, die banyak tolong aku sepanjang kat s.a. suke ler tewwww 

then, sepanjang kat sane jugak lah aku sempat attend dinner company dengan dia n buke puasa company dengan die. haaa. hambek. gosip mula menular. tapi, kami cool. haha. ala. mulut manusia mana boleh tutup. senyap kan aja bila kecoh2. =)

masa raya haritu, aku berkesempatan gi raya rumah dia. paling x best, bile penutup balang kueh raya pecah! astaghfirullahalazim. malu woiii. x pelah. tu skali aku datang rumah die. pasni x der dah. heee. sorry makcik.pakcik. x sengaja. mamat ni plak boleh gelak2 kan aku. hampesss. x pe makcik pakcik. nanti saye mintak zack ganti. eh?? hahahha. :P

oklah. tu je. kat sini, nak cakap, mekaseh la yer encik zakaria masdari sebab sudi JAGE saye sepanjang kat s.a, sudi jadik DRIVER saye n bawak saye ke ikea *padahal die shopping lebih dr kite*..mekaseh banyak2. jasa awak x mampu saye balas. =) hanya Allah yang mampu untuk membalasnya. yang mampu saya buat adalah mendoakan kebahagiaan awak dunia akhirat dan semoga awak dipertemukan jodoh yang baik2. lelaki yang baik adalah untuk wanita yang baik. insyaAllah.




7 ulasan:

...miSS fAi... berkata...

oooo, jadi inilah dia lelaki yang susah giler nak bangun tu ekk??? ahhahhaha... ni confirm jijie tgh rindu time2 praktikal ni... hehehehhe

langkah kaki.. berkata...

haaa...nilah manusia nye kak pai..
rindu praktikal tu betol. tp entry ni bkn sbb rindu praktikal!!!! tapi kene pakse buat!!! sebab nak dptkan 2 keping gambar sahaja! =_='

cEritA kU berkata...

hehehehe

Azizan Zolkipli berkata...

encik Leman ni ada adik pompuan tak ? Opppsss, Wakjan 'ter'tanya info pulak hehehe ...

langkah kaki.. berkata...

hak ah..die ade adik pompuan sorang. napa wakjan?? =D

Azizan Zolkipli berkata...

Saje aje tanya. Sebab nak suruh kirim salam *ngeeee ....

Mohd Faqrulrazi Mohd Shukor berkata...

Ok xbrp faham ni... gmbaq aq pn ade.. haih.. hang ka yg p mkan burger sma2