Rabu, 10 November 2010

musim final

adat menjadi manusia bergelar STUDENT. dah penat belajar, adalah finalnya yang nak kena diadap. sem nie sem pertama aku rasa final sebagai student degree. yelah. baru sambung degree kan. before2 ni diploma je. x la rasa huru hara sangat.

as usual. bile nak final, semua pon dok ngadap buku. senyap. study tekun + focus. cam tu jugak la pada roomate kesygan aku. siti aisyah safuan. dia memang rajin berbanding aku. 10 kali lebih rajin la. dia study material, aku sibuk tidur. die tidur malam, aku sibuk main counter strike.
study x jugak. bila die sibuk study numerical. aku pon sama sibuk study. tapik sibuk study blog.haish. entah kenapa sem ni aku macam x der feel je nak exam.

lain pulak cerita dengan housemate aku yg lain. majoritinya budak2 lepasan matriks. so, boleh kata pandai la dorang ni. perangai a.k.a pe'el dorang memang boleh menggerun kan aku. apa x nya. paper final lagik seminggu, dah cuak semacam. study ya bagai. sampai tension. padahal ada seminggu pon lagik. haish. risau terlampau.

kalau aku n aisyah, seminggu tu kami guna utk poya-poya. sehari dua nak exam baru cuak. tu pon kalo cuak. kalo x, esok exam mlm ni still lagik boleh pi ronggeng. :D. ish ish. x elok sungguh.
conclusinya, jangan jadi mcm aku. result terok mula la nak ngomel sana sini.huhu.

p/s : sat lagik paper numerical. boleh plak die sebok ngan blog.haish.:D

7 ulasan:

Kuwe berkata...

kau memang jenis takda kerja ke atau terlebih masa. bukan nak study ke hape.

JieJie berkata...

haha..bkn per..sem nie..ntah..mood lari..haih...esah paling menggerunkan...tekun gile.aku naik takut.tapik x jugak aku insaf.

M.WAFDA.K berkata...

hahaha. same lah pagai . kunun2 steady and ready. kah kah kah. good luck jijie :)

Tanpa Nama berkata...

bru ade mase nak singgah ni cik gg oi....
mmg la ang poye2 klau lg sminggu sbb ang dah bese...kami nih bru 1st time nak final kat u....dlu kat matrik x de caried mark nih,pekse ngan tenang nye....ni x,blom pekse dah tau x bley dpt A...haishhh

GG berkata...

gg: Budak matrix dan budak direct entry, sama sahaja. Mereka kan student juga. Poye2 itu lumrah manusia biasa. Tapi kenapa engkau main counterstike, tapi roomate engkau study. Sebab engkau gempak la , engkau buat begitu. Ala. Romate ko deanlist. Ko pun dapat dean list. Cuma cara kita saja berbeza. Akhir kalam, good luck :GG

JieJie berkata...

wafda - x ready pon sebenarnye..ntah..mood lari.

nad - bkn aku dah biasa...dulu dip weh..layen..degree layen..

gg - haha..ade ke aku kate mereka bkn student??aiseh..aku gempak???terang lagik bersuluh aku ckp..aku x der mood..mood lari..x dapat nak kejo..die larik laju sgt..aku deanlist??syukur bangat..tp aku tau..tu x kan berlaku..sbb tgk sendiri care blaja dah tau..deanlist jadah apa kalau asyik tido men conterstrike.makan. study x.:)..

GG berkata...

Hidup mmg begitu.